Kisah Travelog dan Pengalaman Jadi Ahli Shaklee 2018 Ibu Bisnes Online Dari Rumah

Bismillah.

Hai, rindu saya? Ready nak ikuti kisah travelog dan cerita cerita manis, pahit, kelat masin selama ni?

Ya Allah, jenuh nak vakum dan lap sawang sawang dalam rumah ainulmalik.com ni. Ya ampun, maaf ye kawan kawan, sepi yang terlalu lama.

Bukan saja saja nak menyepi, tapi sibuknya Tuhan je yang tahu. Eceh, macam saya sorang je yang sibuk ni, iskkk.

Pengedar Shaklee Kajang

Gambar raya 2018

Banyak sebenarnya yang dalam daraft ni belum dikeluarkan, tapi entahlah, hihi.

Kalau rajin menulis macam dulu, ada rezeki dapat jadi sumber artikel viral seperti di bawah ni, masyaallah, sungguh saya tak sangka yang artikel saya masuk Majalah Pa&Ma Online

Macam macam posting sebenarnya nak di share tau, contohnya berkereta dan jalan jalan cari makan ke Songkhla Hatyai dan PakBara, backpacking ke Singapura dan banyak lagi lah! Aduhh

 

Video di atas adalah cerita travelog Songkhla, Hatyai dan Pak Bara

Enjoy video backpacking ke Singapore kami!

Selama senyap ni saya enjoy Round the Town untuk aktiviti Smartlicious saya ni

Setiap bulan, nak jadikan cerita, banyak pulak aktiviti ke pantai. Sebab kami suami isteri dah decide, nak reward anak dengan simple and sweet vacation untuk anak anak sebagai reward dan penghargaan pada mereka memeriahkan masa berkualiti kami sekeluarga. Kalau tak, ia akan diganti dengan balik kampung, yey!

Ok, ini kisah travel kami.

Kisah saya dengan bisnes saya, alhamdulillah, berkembang hari ke hari. Moga Allah lindungilah perjalanan kami dalam bisnes ini. Yelah, bila buat bisnes ni, satu jelah, tawakkal kepada Allah memang kena sangat sangat tinggi, sebabnya, kami dah tak ada boss, sendiri run the bisnes, ha, pandai pandailah manage.

Banyak juga event rasmi yang saya tak sempat nak update pun, adusss.

Latest, saya pergi ke kelas kenali Prospek dengan WARNA Bahasa. Ha, best kan?

Kita ni ada macam macam jenis manusia, jadi macammana kita nak berdepan dengan pelbagai jenis manusia untuk kekal berhubung tanpa ada salah faham bagai ayam dan itik. Yelah, tak semuanya kita sekepala, jadinya pentingnya kelas ni mengajar kita untuk pandai membawa diri dengan bahasa warna dan gaya kawan kawan kita.

Pengalaman sepanjang menjadi ahli Shaklee ni memang best.

Dari muka teruk berjerawat dan berlubang, kulit saya makin ok lepas makan supplement.

Dari keadaan gemuk tanpa sedar, kini dah boleh lah nak rasa badan ringan untuk melompat 🙂

Pengalaman berpantang selepas cesar sebanyak 3 kali, dan dua daripadanya makan Shaklee.

Asyik letak video je kan, ni dah kira short cut banyak la ni ye untuk bercerita. Hihi.

Layankan jela ye.

Alhamdulillah, syukur atas pengalaman yang indah ini.

Jatuh bangun saya ini membantu banyak untuk saya upgrade diri menjadi manusia yang lebih baik dari sebelum dan moga ia membantu saya untuk berhijrah ke arah yang lebih baik lagi 🙂

Kenapa saya tiba tiba teringat nak update entry hari ni? Salah satunya, ini ha.

Terima kasihlah pada kawan blog dan geng jual Shaklee saya, Abang Joe Labu (Ha, penulis dietdietsihat.com yang popular tu!) yang berjaya membuatkan saya ketawa terkenang kisah lampau. Iskkk.

Inilah saya suatu masa dahulu.Masyaallah, gemuknya! Dengan dagu berlapis, ishhh. Gambar ni dalam lingkungan tahun 2011, saya baru join Shaklee tahun tu.

Ye, betullah tu. rasanya, tanpa saya join Shaklee, lambat sikitlah saya nak merasai travel ke sana ke mari. Mungkin saya masih dalam tempurung yang lama menjadi orang yang paling benci bersenam dan bersukan. Dan, mungkin saya akan membiarkan saja perangai lama saya yang suka bersendirian dan jarang ingin menikmati keindahan alam dan indahnya berukhwah di dunia yang sebenar.

Pengedar shaklee kajang 0163353567, pengedar shaklee bangi

Best sangat join ahli Shaklee. Kalau aktif jadi Pengedar Shaklee lagi best! Segala rahsia saya akan share dengan awak yang nak join team Smartlicious saya hihi.

 

Seronok berada dalam positive vibes setiap hari dengan kawan kawan yang ada di waktu senang dan susah, sentiasa positif selalu!

Semoga tahun tahun yang mendatang mendatangkan lagi kenangan manis yang boleh dicipta atas impian dan doa yang bersungguh!

Menyesal tak jadi ahli Shaklee ni? Masyaallah, saya sangat sangat bersyukur pada Allah yang lorongkan saya untuk jadi ahli Shaklee ni. Sebabnya saya mula kenal vitamin yang selamat untuk diambil, yang tak rosakkan organ dalaman badan saya.

Atas rasa gembira berkongsi, inilah sebab awal saya join bisnes Shaklee..iskk… yang lain lain, pengalaman buat bisnes ni sangat sangat best, terima kasih Allah tunjukkan saya jalan ni..sobs..sujud syukur.

Ok, kita jumpa lagi, ya. Insyaallah, saya akan membebel lagi di blog ini kerana blog blog yang lain adalah medium serius saya dalam dunia online ini hihihi.

Boleh whatsapp saya, untuk say hai hai di http://ainulmalik.wasap.my

Salam sayang dari saya, Ainul Malik, Pengedar Shaklee Kajang 0163353567

Jumpa lagi kenangan manis!

~ Ukhwah hingga ke syurga ~

 

(Visited 38 times, 2 visits today)

2 Comments

  1. Alhamdulilllah, tahniah ainul malik sukses selalu dan selamat maju jaya
    Joe Labu baru share entri menarik…Lawak PakatanMy Profile

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge