Itinery Travel Jepun Best 8 hari 7 Malam Yang Cukup Memenuhi Pelbagai Sudut Pengalaman

[Pertama kali saya sampai Jepun dengan itinery yang sangat best ni, terus tak boleh move on sampai sekarang.

Shopping.

Pengalaman Yukata.

Hotspring.

Perkampungan lama

Tapak UNESCO

Salji

Ladang Strawberi

Festival Bunga

Samurai

Disneyland

River cruise

dan makanan sedap

MasyaAllah, complete, kan?

Jom kita ikuti kisah Kembara Bumi Jepun AinulMalik bersama-sama!

 


Itinery 8 hari 7 malam Jepun Musim Bunga

Dah bersedia nak mula?

 

Hari Pertama : 13 May 2017

Berkumpul di KLIA.

Penerbangan : Thai Airways (Kuala Lumpur-Bangkok, 2 jam 10 minit –> Bangkok-Nagoya, 5 jam 55 minit)

Phew! Hari pertama dalam kapal terbang.

 

Hari Kedua : 14 May 2017 (Nagoya-Gero)

  • Nagoya, kami sampai!
  • Toki Premium Outlet.
  • Gero Sumeikan Hot Spring Resort
  • Kaiseki Dinner

Pergi Jepun wajib cari Tully’s Coffee

 

Kaiseki Dinner yang best

 

Subhanallah, terkenang kenang kecantikan pemandangan ke Gero

 

Hari Ketiga : 15 May 2017 (Gero-Takayama-Shirakawa-go-Gero)

  • Takayama Morning Market
  • Old town Sannomachi
  • Shirakawa Gasshoumura

Pasar Pagi Takayama, gerainya di sepanjang payungan putih, di tepi sungai yang SANGAT BERSIH

 

Shirakawa-go Tapak UNESCO

 

 

Hari Keempat : 16 May 2017 (Gero-Tateyama-Yatsugatake)

  • Tateyama Kurobe Alpine Route (Roof of Japan)
  • Yatsugatake Royal Hotel

 

Hari kelima : 17 May 2017 (Yatsugatake-Tokyo)

  • Ishihara Nojo – Memetik Strawberry
  • Shiba Sakura Flower Festival at Fuji Motosu (Pink Moss)
  • Imperial Hotel Tokyo

Restoren Samurai : Makanan dia SEDAPPPP

 

 

Hari keenam : 18 May 2017 – Tokyo

  • Tokyo Metropolitan Government Building (Pemandangan Tokyo dari atas)
  • Shaklee HQ
  • Sumida River Cruise
  • Odaiba Waterfront Sea

Misi mencari Fuji tak berjaya sobss. Tapi memang pemandangan seluruh bandar sangat cantik dari bangunan ni

 

Pengalaman nail cruise sepanjang sungai di Tokyo, dari Sumida ke Odaiba. Cantik sangat!

 

Aww! romantik tak? Cantik sangat tau kawasan Odaiba ni!

 

Hari ketujuh :19 May 2017 – Tokyo

  • Hibiya Park
  • Tokyo Disneyland

Bunga Pink Panther yang cantik, tahun 1982 spesies bunga ni tertulis di board taman ni

 

Kes dah tak tau nak upload gambar apa, semua best

Hari kelapan : 20 May 2017 – Pulang Malaysia

Pulang ke Malaysia bersama pengalaman dan ribuan gambar yang cantik cantik sebagai kenangan.

Aduh, nak buat entri untuk setiap satu hari pun, dibayangi ratusan gambar untuk sehari. Boleh tolong saya pilihkan nak up cerita untuk kawasan mana dulu ye untuk travel Jepun ni?

Ada cerita tentang makanan, restoren, tempat tempat cantik, aduh, tolong saya!

Kawan kawan minat nak tahu yang mana?

 

 

Perjalanan balik! Jepun, kami nak datang lagi!

Fall in love dengan Jepun.

Nanti nak datang Hokkaido-Sapporo doakan saya ye!

(Visited 53 times, 3 visits today)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge