Nukilan Hati Hamba Allah yang Membina Jambatan ke Sana

Dari Pensyarah Jadi Penjual Vitamin?
————————————————–

Cita-cita

I don’t care, it’s my DECISION!
Astaghfirullah. Wah, gitu, masyaallah segalanya dari Allah, yang gerakkan hati ini untuk memilih jalan yang orang selalu terfikir, dia ni dah fikir masak-masak ke?

Ye, dah sehabis masak dah ni yang membuatkan saya sangat-sangat wajib buat sujud hari-hari sebab Allah lorongkan jalan ini.

Yang saya cari adalah kepuasan diri.
Bergantung kepada niat dalam hati. Lillahitaala.

Sama sebenarnya konsepnya dengan Lecturer, malah rasanya lebih dari Pensyarah lagi tau. Semalam, saya buat overtime kelas malam lagi untuk Newbies yang nak lompat jadi Supervisor, grup Tateh namanya. Tiada gaji tambahan untuk overtime ni, tetapi betul, semangat ikhlas nak membantu, semuanya berjalan dengan hati yang gembira!

Saya rasa saya lebih dekat kepada masyarakat dengan pendekatan kali ini. Range manusia yang boleh dibantu lebih meluas dengan pelbagai topik yang boleh dibincangkan, seperti cara meningkatkan taraf hidup, cara nak dapat duit lebih setiap hari, cara nak lebih berpositif, cara nak jaga kesihatan diri, cara berkomunikasi, ilmu parenting, detoks dan macam-macam lagilah. Tak terikat dengan silibus mengajar sebelum ini.

Sekarang, waktu ambil anak-anak, HATI ADA SENYUM, syukur, jeling pada suami, BESARNYA PENGORBANAN SANG SUAMI, juga melepaskan profesyennya yang profesional itu dari konteks lelaki, ramai yang sanggup? sob..sob..

Hey, get a life, man! Tapi syukurlah, kalau tidak kerana rasa nikmatnya buat bisnes ini, kami tak pandang pun satu nilai yang penting ini, nilai kekeluargaan. Setiap detik masa yang kami luangkan bersama anak-anak, semoga berhasil dalam proses pembesaran mereka.

Kalau tidak kerana bestnya buat bisnes ini, kami tak merasa NAK BEKERJA SATU MEJA, sebab bidang lain-lain, walaupun kadang saya di dapur, si dia di sofa hahahaha. Inilah TIME FREEDOM YANG KAMI CARI.

Asasnya menjual vitamin semulajadi, semoga makin ramai yang bertambah sihat dan bertenaga, yang isteri makin cantik, yang suami semakin selim sambil istiqamah belajar perkara-perkara positif setiap hari satu, makin lama makin banyak, kan?

Semuanya kerana keluarga kecil saya, semoga ianya berkembang menjadi semakin besar!

Keluargaku, keutamaanku 🙂

 

Mahu bermula dari bawah?

Hubungi saya, 

AinulMalik

016-3353567

Pengedar Shaklee Kajang Bangi

Mentor Bisnes Anda

 

 

(Visited 258 times, 1 visits today)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge