3 Sebab Utama Kenapa Semua SID patut hadir ke National Conference Shaklee.

Nak pergi ke conference, tak ada baju, malas betul nak pergi!

Mahalnya tiket, RM30 sekeping, kalau berdua? Beranak pinak?

Banyak lagi event free yang Shaklee sediakan sama je, jadi lain kali pun boleh pergi.

National Conference

Jejakkan kaki ke sini dahulu, persepsi anda akan bertukar 360 darjah!

 

Ya, Shaklee National Coneference bakal mengubah persepsi anda secara total!

Ha, mesti salah satu dari soalan-soalan ni pernah terkeluar dari mulut2 SID2 (Shaklee Independent Distributor) kan? Soalan atau alasan?

Kenapa semua SID patut hadir ke National Conference (NC) yang Shaklee anjurkan? Kami tak dijemput pun, malahan kena bayar tiket lagi!

Pernah dapat gambaran tak NC tu macammana sebenarnya? Jom kita lihat kemeriahannya melalui video eksklusif di bawah 🙂

Its alive!

Ha, macammana uols? Selepas melihat video ni, apa yang anda rasa?

(Saya taknak komen mengenai video ini sebab nanti anda tiru jawapan saya 😉 ) hihi. You have to feel it!

 

Sebenarnya, apa yang ingin saya kongsikan kepada anda adalah, kenapa kita perlu hadiri NC sebegini setiap tahun.

Ada 3 sebab UTAMA yang ingin saya utarakan megapa kita mesti datang ke NC :

1. Aura yang diserap sepanjang NC

2. Kesedaran dan kefahaman mengenai bisnes ini

3. Silaturrahim yang dijalin

 

Jom kita sama-sama korek mengapa 3 sebab ini sangat penting yang boleh membantu kita berjaya dalam bisnes ini dengan hanya datang ke NC.

1) Aura yang diserap :

Ha, dah tengok video kan?

Crowd yang ramai membangkitkan aura yang kuat. Lebih banyak aura positif terkumpul, dewan yang besar tu dipenuhi dengan cas-cas positif yang sangat besar, gabungan dari semangat-semangat SID semuanya yang terkumpul dan disebarkan ke seluruh dewan!

Siapa yang masuk ke dewan ini, boleh rasa aura ini, siapa yang belum, pastikan anda tanam azam untuk datang ke National Conference ini tahun hadapan, ya!

Apa pentingnya aura ini?

Ia sangat penting untuk menaikkan semangat kita secara drastik, yang membantu kita lebih bersemangat untuk meneruskan perjuangan kita dalam berbisnes Shaklee ini. Ya, percaya cakap saya, jika anda tiada semangat nak buat bisnes ini, anda akan tiada hati, jadi sangat rugi jika anda takdapatkan aura yang sangat besar dari crowd yang sangat ramai ini 🙂

 

2) Kesedaran dan kefahaman mengenai bisnes ini

Kesedaran ni boleh didapati dari pelbagai cara, salah satunya adalah datangnya dari ucapan-ucapan dan perkongsian Master-master Jemputan di atas pentas.

Masyaallah, memang hebat-hebat kata-kata perangsang yang mereka sampaikan, biar sampai meresap ke setiap sel-sel darah untuk dialirkan ke seluruh badan kita!

Amanat dari Mr Presiden yang berharga!

Amanat dari Mr Presiden yang berharga!

Dimulakan dengan Master Iffah Anuar, yang membawa tajuk : YES Programme, beliau menyebarkan semangat kentalnya kepada semua yang mendengarnya, kita semua mampu membuat bisnes ini jika kita buka peluang kepada diri sendiri dan percaya kita mampu melakukannya

Yes

Diikuti dengan Master Aya Chalo : How To DO Effective Goal Setting yang membuatkan hati saya tersentuh. Aim high katanya, TULIS, TULIS TULIS semua target yang anda mahukan dan fokus kepada target-target tersebut!

Semangatnya meresap masuk dalam hati

Semangatnya meresap masuk dalam hati

Master Dr Andrew Pang : How Shaklee Changed My Life, yang dulunya searing doctor perubatan yang percaya bahawa dengan Shaklee beliau mampu membuat lebih perkara yang besar dalam hidupnya.

Master Herny : How to Overcome Adversity, seorang jururawat yang dulunya hampir-hampir ingin ke Arab Saudi untuk mengumpul duit yang besar, berusaha cepat dengan Shaklee dan mendapati dengan bisnes ini beliau mampu mengumpul kewangan yang besar tanpa perlu pergi jauh demi keluarga tercinta.

Master Usharani : Transformation : A Journey from Housewife to International Business Leader, member pesan hikmatnya iaitu Kejayaan ini tiara tarikh tamatnya, berusaha-berusaha dan berusaha tanpa henti, jangan putus asa!

Dream

Sangat suka ayat ini!

Master Zura Betty : Effective Communication ; penuh dengan kata-kata semangat dengan pesanan penting, kita perlu berkomunikasi secara berkesan dengan diri sendiri, insan lain dan Allah taala. Sangat meresap, ok!

Dan akhir sekali, upline sanjungan saya, Master Norita : How to be a Master Producer, penuh dengan tips=tips berkesan untuk berjaya lebih jauh lagi, bukan setakat menjadi Master semata-mata.

Kefahaman juga boleh didapati dari pendedahan diri dengan bergaul dengan semua SID-SID di dalam dewan, perbincangan, klip-klip video yang ditayangkan bagi pemenang-pemenang anugerah dan melihat dari senarai anugerah-anugerah yang disediakan oleh Shaklee.

Million dollar earner

Million Dollar Earner yang mempunyai banyak tujuan bermatlamat!

Selain itu, dengan melawat booth-booth yang disediakan seperti booth Healthy Home yang menyediakan barangan-barangan mesra alam sekitar yang tidak membahayakan serta penapis air yang membantu kita mendapatkan air yang terbaik pHnya hampir sama dengan air zam-zam, (baru saya berani nak cakap setelah melihat penerangan dan eksperimen yang dijalankan), Booth Kecantikan yang menyediakan produk-produk kecantikan kulit yang selamat dan berkesan serta booth pemeriksaan kesihatan yang membantu kita mendapatkan nasihat-nasihat yang berguna untuk kita apply dalam kehidupan.

Booth NC

Terlalu banyak info berguna di sini

3. Silaturrahim yang dijalin

Ya, masa inilah kita dapat bersua muka dengan upline, downline serta SID SID lain dengan lebih dekat lagi dan meluaskan jalinan silaturrahim dengan lebih ramai lagi insan, supaya kita sendiri terbuka mata dan minda. Banyak benda-benda positif yang tercetus selama NC ini berlangsung.

Secara tak langsung, lebih ramai kenalan yang positif kita kenal, lebih besar aura yang diserap dalam diri!

Networking SID

Networking

rakanniaga

Kesayangan Saya!

Jangan dirisau mana nak letak anak jika anak-anak anda perlukan perhatian yang lebih dalam jangka masa yang lama, sebab disediakan ruang untuk anak-anak berhibur.

Banyak aktiviti yang disediakan, antaranya sesi bersama Clown, aktiviti melukis, mewarna, buat kreativiti, pertandingan, tengok movie dan macam-macam lagi! Anak-anak pun rasa diraikan tau!

NC kids

Jadi, pada anda yang terlepas peluang-peluang keemasan sebegini, jangan biarkan diri dalam kerugian tahun hadapan. Cuba berusaha untuk menjadi Star Achiever, rasai sendiri perasaannya menaiki pentas menerima award, dan menempatkan diri dalam golongan-golongan orang yang beraura dan positif, insyaallah anda akan lebih berjaya!

Paling kurang, belilah tiket untuk berusaha merasai sendiri keseronokan dan manfaat-manfaat yang mencetuskan keinsafan dalam diri.

Event yang sebesar ini, juga boleh dikongsikan bersama yang tersayang untuk mendapatkan restu yang lebih besar lagi! Cuba bawa dahulu, dan anda akan rasai perbezaannya!

Best moment

Best Moment in life!

Alhamdulillah, speechless!

Inspirasi

Akan kujejak sumber inspirasi yang tak pernah jemu memberi

 

Yang paling penting, ia adalah TEMPAT yang sangat penting untuk melakar impian bersama yang tersayang!

Award NC

Kenangan Tahun ketiga

 

Melakar mimpi

Automatik boleh bina impian sendiri!

 

Jom sama-sama kita menuju ke puncak jaya!

Terjagaku dari tidur yang lena
Melangkah malas menuju jendela
Kabus menyelubungi subuh
Mengimbas segala kenangan yang lalu

Lautan luas telah ku renangi
Segala onak ranjau yang berduri
Tak kenal dan tak ku peduli
Ku terus mencuba
Kecapi hingga kini

Bersama-sama tempuhi segala
Walau jalanan masih jauh
Hanya kau dan aku yang tahu
Saat gemilang yang aku nantikan
Hampir menjelma di depan mataku
Ku percaya saatkan tiba
Hanya menunggu tika dan masa

Bersama-sama
Tempuhi segala
Saat gemilang akan tiba
Kan kita kecapi bersama
Sungguh aku berjanji
Dengan diriku sendiri
Untukku menggenggami
Ikhlas, sabar, benar

Jumpa lagi

 

Semoga semuanya bersemangat untuk teruskan perjuangan cycle ini semua SID, kita sebarkan kasih sayang, insyaallah, kejayaan menanti kita semua!

 

Ikhlas,

AinulMalik

Whatsapp 0163353567

(Visited 205 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Tidak lengkap menjadi SID tanpa hadir National Conference setiap tahun. Ia bukan sekadar award, tapi lebih dari itu.
    Riza Afzan Asri baru share entri menarik…Petua Hilangkan Alahan Mengandung Kembung, Loya Dan Muntah Cara Tradisional Dan ModenMy Profile

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge